2020 was het jaar dat de oliepompoen op Nederlandse bodem werd getest, en wel op 5 hectare grond. Alles is een eerste keer, verwerkingsmachines werden gebouwd en de oogstmachine kwam vanuit Oostenrijk deze kant op. Spannend!
Eind 2024 hebben we het vijfde oogstseizoen achter de rug betreffende 65 hectare grond. Elk jaar leren we wat nieuws, komen we voor nieuwe uitdagingen te staan en zijn er momenten dat er even met de handen in het haar wordt gezeten. Maar al met al, is de oliepompoen een teelt geworden waar onze passie ligt en zijn we blij dat we Nederland een product van eigen bodem kunnen aanbieden die voorheen nog niet tot beschikking was.
Maak kennis met de Nederlandse pompoenpit!
- Donker van kleur
- Rijk van smaak
- Rond gevormd
- Boordevol vitamines + mineralen
- Een echte superfood!
Pssst..
Wist je al dat wij onze pompoenpitten ook biologisch telen?
Gebruik de pompoenpitten...

In de bakkerij
Onze pompoenpitten zijn perfect voor de bakkerijsector! Wisten jullie dat de meeste pompoenpitten die in Nederland worden gegeten, uit China afkomstig zijn? Deze pitten kan je makkelijk herkennen aan de lichte kleur die ze hebben, ze zijn kleiner en hebben minder rondingen. De Nederlandse pompoenpitten springen daarentegen echt van het product af, door de mooie donkere kleur die ze hebben. Ze lenen zich dan ook perfect op crackers, in granola’s en uiteraard in/op broden.
In notenmixen
Ook notenhandelaren & delicatessenzaken kunnen hun hart ophalen bij de pompoenpit van eigen bodem. In deze sector is het natuurlijk helemaal bijzonder wanneer je een product uit eigen land weet te scoren! Bij ons in de winkel is de ‘Boeren Smits mix’ te vinden, een lekkere ongezouten mix met als mooie (kleur-)toevoeging onze eigen pit, mjam!
Als borrelsnack
Wij hebben onder ons merk ‘Met PIT’ onze pompoenpitten omgedoopt tot de lekkerste borrelsnack uit de Achterhoek. Meer weten? Klik dan hier

Als olie
Weetje: een pompoenpit bevat 47% olie. Da’s best veel. Wij laten onze pitten dan ook persen tot een pompoenpit olie. In Oostenrijk een ware delicatesse maar voor Nederland nog vrij onbekend. Door middel van warme persing, komt er uit de pitten een hele mooie, diep donkere olie met een nootachtige smaak. De olie is alleen geschikt voor koud gebruik en is onder andere heerlijk over salades, door de soep, als brood-/kaasdip, over gegrilde groentes maar ook pastagerechten of stukken vlees. Onze favoriet? Over slagroomijs met wat fijngehakte geroosterde pitten. Je weet niet wat je proeft!
Oogstseizoen
Hoe bijzonder is het tegenwoordig wanneer een product of grondstof nog echt te herleiden is naar ons fijne landje? Wij vinden het super belangrijk om ons verhaal te delen, en nemen bakkers/wederverkopers/consumenten of wie er maar geïnteresseerd is – graag mee tijdens de oogst. Jaarlijks organiseren we minimaal 1 open oogstdag waarin we het verhaal van het zaadje tot aan de pit vertellen en het oogsten + verwerken kunnen laten zien. Super interessant! Houdt onze socials, kalender of nieuwtjes in de gaten wanneer het dit jaar plaats zal vinden.

Aan de gang met Nederlandse pompoenpitten
Vraag hier jouw gratis proefpakket aan!
Afhankelijk van jouw bedrijf en wensen, sturen we jou graag een proefpakketje toe. Bakkers ontvangen bijvoorbeeld hele pompoenpitten, gebroken pitten en eventueel pompoenpitmeel. Voor wederverkopers is onze borrelsnack lijn interessant! Laat ons vooral weten waar jouw interesse ligt.
Wij zijn Global GAP gecertificeerd
Global GAP is de wereldwijd erkende standaard voor de agrarische sector. Dit op het gebied van voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Hieronder is ons certificaat in te zien.